Skip to main content

Joke-Jolijn de Groot

Interview Joke-JolijnMijn naam is Joke-Jolijn de Groot, ik ben 22 jaar oud en ben geboren en getogen in Leeuwarden. Dankzij een inspirerende docent op de middelbare school, ben ik het pad van de filosofie ingeslagen en heb ik mij tijdens vier jaar studeren aan de RUG ontwikkeld tot een bedachtzame en nieuwsgierige filosoof. Door middel van redeneren en argumenteren probeer ik de wijze lessen van het verleden weer toe te passen in onze huidige maatschappij. Hopelijk kan ik op deze manier mensen weer meer in verbinding met elkaar brengen.

Ik ben gevraagd om te ondersteunen bij dit project door mijn filosofische perspectief te geven op wat het betekent om een vooroordeel te hebben. Daarnaast heb ik de tekst bordjes bij de portretten geschreven.

Deze expositie biedt de kans om mensen dichter bij elkaar te brengen door een gevoel van begrip en medemenselijkheid te creëren. Wat dit project extra bijzonder maakt is dat ik het samen met mijn moeder Jeannette de Groot mag doen die de portretten van de kunstenaars heeft gemaakt. De combinatie van fotografie en filosofie heeft al meermaals zijn toegevoegde waarde getoond, ook in ons eerdere project ‘Wie is mijn ware ik?’.


Deel deze pagina ook op sociale media.